Ons Midwintertournooi 2020

De weersvoorspellingen voor deze zaterdag 22 februari waren niet gunstig. Enige regen en veel, heel veel wind. In de ochtend regende het nog wat, maar naarmate de inschrijvingen plaatsvonden werd het steeds droger. De wind die bleef, maar vermoedelijk was het daarom ook droog. Er hadden zich 42 teams aangemeld voor dit toernooi. Helaas moesten er op het laatste moment 2 door ziekte afzeggen. Nog nooit hebben zich zoveel teams aangemeld voor ons Midwintertoernooi op het Sparta terrein. Er werden 4 partijen gespeeld, twee voor de pauze en twee daarna. Veel boulers waren al rond 09.15 aanwezig omdat ze dachten dat de start om 10.00 uur was.

De inschrijving startte om ca. 10.00 uur en werd als vanouds georganiseerd en deskundig geregeld door Co van de Berg. Nadat de 40 teams, waarvan 8 van Sparta, zich hadden ingeschreven werden de wedstrijdbriefjes uitgedeeld. Jan Boeser, onze voorzitter, heette alle aanwezigen hartelijk welkom en wenste hen een goed en sportief toernooi toe. Iets over half elf vertrokken de teams tegen de wind in naar de weer voortreffelijk voorbereide en uitgezette banen.

De strijd rond de buut kon beginnen en vanaf het begin vlogen de vonken er van af.

Als men klaar was kon men naar het clubhuis of wellicht de 2e partij spelen voor de pauze. In het clubhuis was het supergezellig en konden de mensen heerlijke soepen, broodjes bal en pulled chicken en tosti’s bestellen die door Marja en Ilse met hulp van anderen werden uitgeserveerd.

Ze hadden het er maar wat druk mee. Ook onze mensen van de barbediening (Martin en Jan) moesten alle zeilen bijzetten om iedereen van een drankje te voorzien.

Na de pauze gingen de spelers weer op weg om de laatste 2 partijen te spelen.

Rond vier uur was bijna iedereen klaar, maar de laatste twee teams die aan het spelen waren hadden nog ruim een half uur nodig om hun wedstrijd te beslechten. In de tussentijd werden er nog lekkere hapjes kaas en balletjes gehakt rondgedeeld. Rond half vijf kon Co van de Berg de definitieve eindstand opmaken. Er waren prijzen voor de eerste tien teams. De prijzen werden uitgereikt door Jan en Fieke.

Fieke en Jan reiken de prijzen uit

Madelon had dit jaar leuke prijzen uitgezocht die iets met Pasen te maken hadden. Erg origineel en weer eens wat anders als een cadeaubon. Rond half zes gingen de moegestreden boulers voldaan naar huis. Hulde voor de organisatie, de bediening, de voorbereiders en allen die een rol hadden op deze geweldige dag. Het werd daardoor een super toernooi dat ook bijzonder werd gewaardeerd door onze gasten.

De totale uitslag van het Midwintertoernooi vinden jullie in de aparte bijlage.

  • 1e prijs: Ment Plugge en Jan Seders, USV, 4 gewonnen + 39
  • 2e prijs: Arnold en Adri Bijl, USV, 4 gewonnen + 33
  • 3e prijs: Norma Bijl en Louis vd Horst, USV/Nikantes, 4 gewonnen + 33