Kerstdiner Sparta JdB 2019

Ons jaarlijks terugkerende kerstdiner van afgelopen woensdagavond 18 december wordt met het jaar fantastischer. Het begon al op maandag-morgen 9 december. Rond half elf verzamelden zich een groot aantal leden om samen ons clubhuis in kerstsfeer te brengen onder de deskundige leiding van Madelon en Jan. Er waren weer heel wat nieuwe kerstspullen beschikbaar en nadat de taken waren verdeeld ging ieder op zijn eigen wijze aan de gang. Rond 12 uur was de ruimte omgetoverd in een prachtig kerstlandschap en iedereen was blij en tevreden met het resultaat en bovendien was het heel gezellig om dit met zijn allen te doen.

Alles was klaar voor ons kerstdiner, activiteiten van de Stichting en de Nieuwjaarsreceptie.

Het kerstdiner begon, na een hartelijk welkom door onze voorzitter Jan,

natuurlijk met een heerlijk glaasje champagne van het huis en daar waren ook lekkere hapjes bij. De mensen die alles moesten voorbereiden zoals het dekken van de tafels, aanbrengen laatste versieringen, klaarmaken van de rechauds hadden weer prima hun werk gedaan en stonden nu weer klaar om het feestmaal uit te serveren.

Rond kwart over zes ging het kerstdiner van start met de keuze uit een garnalen of een wild zwijn cocktail. Er was uit vele hoofdgerechten te kiezen en waren er heerlijke bijgerechten klaargemaakt.

Het smaakte allemaal voortreffelijk en we mogen blij zijn dat we zoveel keukenprinsen en prinsessen hebben om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Tussen de gangen door was een goochelaar ingehuurd, al leek deze heel veel op een bekend lid van onze vereniging, die de meest fraaie trucs op en naast de borden toverde.

Op enig moment vroeg Jan Boeser om stilte om onze clubkampioen (Joop Schobben) een mooie beker te overhandigen. De kampioen leek weer verdacht veel op onze goochelaar!!

Hierna vroeg Leo de Jong, voorzitter van de Stichting Sparta het woord om hele mooie woorden te spreken over onze Jeu de Boules club, die een geweldige bijdrage levert aan de Stichting, het complex in zijn geheel en de inrichting van het clubhuis tijdens de feestdagen.

Hij bedankte het bestuur ook voor de vele inspanningen en de organisatie van het voortreffelijke kerstdiner.

Na de hoofdmaaltijd waren er nog heerlijke toetjes te bewonderen en natuurlijk op te eten.

Aan het einde van het diner bedankte Jan Boeser voor de fantastische inzet van alle keukenprinsessen – en prinsen en de bediening van de bar en alle mensen die bij de voorbereidingen waren betrokken en vroeg daarvoor een groot applaus.

Rond elf uur ging bijna iedereen voldaan en volledig in de kerstsfeer naar huis, alhoewel er nog heel wat mensen achterbleven om alle zaken af en op te ruimen. De volgende morgen was er weer een ploegje georganiseerd om alles af te wassen. Tot slot nog wat sfeerimpressies van deze super happening.

Wij zien al weer uit naar het volgende kerstdiner.