Gluhweintoernooi Sparta op 9 november 2019. Wat een feest!!!

Drukke boel

Op zaterdag 9 november vond ons jaarlijkse Gluhweintoernooi plaats. In de morgen had het nog flink geregend, maar na elf uur werd het gelukkig droog en is het verder de hele middag droog gebleven.

Vanaf 12.30 uur konden de deelnemers zich aanmelden bij de wedstrijd-leiding die zoals altijd in de bekwame handen was van Co van den Berg.

Er hadden zich vooraf 29 teams aangemeld, waarvan er 12 van Sparta Jeu de Boules waren. Alle teams bleken, tot opluchting van Co, ook aanwezig en hierna kon de definitieve toernooi-indeling worden vastgesteld. Er had zich zelfs een team uit Belgie (Gent en Leuven) aangemeld, dus het was ook nog een internationaal toernooi. Na de ontvangst door onze voorzitter en de koffie gingen alle teams op pad naar onze mooie maar nog wel wat natte banen. Om een uur ging het toernooi van start en er werd weer flink op los gebouled, overlegd en gemeten. Af en toe vlogen de vonken er vanaf.

Elk team speelde in principe 4 wedstrijden, maar een aantal Spartanen hadden de pech dat zij uitgeloot waren omdat helaas met een oneven aantal teams werd gespeeld, maar die konden dan lekker een bakkie doen of een broodje bal of rookworst nemen of erwtensoep want warm was het buiten niet.

De keuken was weer goed voorzien met allerlei heerlijke hapjes en deze werden uitgeserveerd door o.a. Ilse, Marja, Jan en Wout. De barbediening was ook weer perfect in de handen van Jan, Martin, Hans en andere Wout.

De strijd op de baan werd steeds spannender want er waren tegen vijf uur nog steeds 7 teams in de race die alle partijen tot dan toe hadden gewonnen. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken en het laatste toernooibriefje bij de wedstrijdleider was ingeleverd kon de eindstand worden opgemaakt. Er waren 6 prijzen beschikbaar voor de hoogst geklasseerden en daarnaast waren er nog 2 teams die door loting ook een prijs in de wacht sleepten. De winnaars van het Gluhweintoernooi waren de 2 mannen uit Belgie.

1e prijs winnaars: Johan Pauwels en Jonas Geldlof

Die moesten na afloop nog weer ruim 2 uur rijden om thuis te komen.

Uitslag top 3:

1e prijs   4 gewonnen,  + 35: Johan Pauwels en Jonas Geldlof

2e prijs   4 gewonnen,  +34: Harry vd Herik en Leendert vd Made

3e prijs   4 gewonnen,  +28: Bas Langeveld en Sijm vd Hee

Thea Das en Madelon Boeser hebben het ook geweldig gedaan want zijn zijn op de 5e plaats geeindigd met ook 4 gewonnen partijen en een saldo van + 22. Wat een mooi resultaat, Gefeliciteerd Thea en Madelon.

Hier nog wat sfeerimpressies na afloop van het toernooi maar voordat de prijsuitreiking plaatsvond.

Hier de foto’s van de prijsuitreiking. De prijsuitreiking werd verzorgd door Fieke Kamerbeek en Jan Boeser.

4e prijs winnaars: Jan Seders en Ment Plugge

De totale uitslag treffen jullie hieronder aan.

GWT2019def